Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Hilversum, hoofdvestiging Zwartsluis

De rol van stucwerk bij het besparen op energie

Redactie hilversum-stukadoor.nl, 20 juli 2024
Huis met blauw dak in grijze sjaal
Bel met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor meer advies over isolerend.

Een veelvoorkomende methode om woningmuren af te werken is stucwerk. Hierdoor ontstaat een vlak en egaal oppervlak dat perfect is voor verdere afwerking met verf of behang. Echter, stucwerk is niet alleen handig en mooi, het is ook zeer milieuvriendelijk!De voordelen van stucwerk met betrekking tot isolatie en energiebesparing komen aan bod in dit stuk.

Voordeel stuc en isolatie Hilversum

Bij het verduurzamen van uw woning wordt vaak gedacht aan de verbetering van de isolatie of het verwarmingssysteem. Toch is het financieel interessanter om de isolatie en het stucwerk gelijktijdig te laten plaatsen. Het combineren van deze twee technieken stelt u in staat om de voordelen van hun synergie te benutten.

De isolatie en stucwerk zorgen samen voor een verbeterde isolatie dan wanneer u alleen stucwerk zou laten aanbrengen. Dit is natuurlijk veel duurzamer. Stuc draagt bij aan het verhogen van de thermische massa van een muur, waardoor het een extra isolatielaag vormt. Op deze manier wordt de kou goed buiten gehouden en kan het de woning niet binnendringen.

Het is ook minder omslachtig en vlotter dan diverse andere duurzame mogelijkheden. Stukadoors voeren hun werk vakkundig uit en er is geen sloop- of breekwerk vereist voor het aanbrengen van het stucwerk en de isolatie. Op deze manier kunt u geleidelijk de accenten verleggen naar duurzamer leven, zonder dat dit ernstige gevolgen heeft.

Stuc gebruiken voor isolatie

Sommige variëteiten van stucwerk zijn specifiek ontworpen voor isolatiedoeleinden. Indien u stucwerk en isolatie gelijktijdig wilt toepassen, is het verstandig om eerst te determineren welk soort stucwerk vereist is. Afhankelijk van waar u wilt stucen en hoe u dat wilt doen, zijn er diverse andere opties beschikbaar.

Wanneer u wilt stucen op de buitenmuur en tegelijkertijd isolatie wilt aanbrengen, is gevelisolatie stucwerk de meest geschikte optie. Het is mogelijk om dit type stucwerk aan te brengen op verschillende ondergronden, van baksteen tot beton, met als belangrijke doel het verhogen van de thermische massa van de buitenmuur voor een verbeterde isolatie. Dankzij dit stucwerk wordt de kou van buiten beter tegengehouden en heeft deze minder kans om naar binnen te dringen.

Indien u meer flexibiliteit zoekt in uw stuc- en isolatieklussen, dan is geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als (EPS) stucwerk, de juiste keuze. Bij EPS stucwerk wordt een basis van EPS-schuim gecombineerd met een afwerkingslaag van stucwerk. Na bevestiging aan de muur, wordt het schuim bedekt met stuc als afwerking.

Deze mix leidt tot een hoge isolatiewaarde en is daarom populair. Daarbij zijn er meerdere mogelijkheden om deze stuc-isolatie samenstelling te ontwerpen. Dit maakt het zeer geschikt voor ingewikkelde muren en interieurs.

Kalk stucwerk is een betrouwbare methode om uw woning te stucen en te isoleren. Dit specifieke stucwerk kan toegepast worden op zowel binnen- als buitenmuren. Het betreft een traditionele methode die al lange tijd wordt gebruikt.

Kalk heeft een vergelijkbare invloed op de thermische massa van de muur als gevelisolatie stucwerk. Dit komt doordat kalk van nature isolerende eigenschappen heeft. Met zijn mooie uiterlijk biedt kalk naast isolatie ook esthetische voordelen.

Stucwerk ten behoeve van energiebesparing in uw woning

Stucwerk draagt in grote mate bij aan de isolatie van uw woning. Dit resulteert mogelijk in een lagere energierekening voor u. Leer hoe u energie kunt besparen in uw woning.

Als u ervoor kiest om uw woning te isoleren met stucwerk, verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie en bespaart u misschien al op energiekosten. Door het stucwerk wordt de thermische massa van de muur beïnvloed: de woning blijft koel in de zomer en behoudt de warmte in de winter. Dit zorgt ervoor dat uw verwarmingssysteem minder vaak hoeft aan te springen om uw huis te verwarmen, waardoor de investering in het isolatie stucwerk sneller kan worden terugverdiend.

Als u besluit om de gevel te stucen met isolatie, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie. In de ISDE-subsidie is gevelisolatie opgenomen als subsidiabele maatregel, wat betekent dat een deel van de kosten wordt vergoed door de overheid. Dit betekent dat u gecompenseerd wordt voor het verduurzamen van uw woning, inclusief isolatie via stucwerk, wat leidt tot meer financiële ruimte aan het eind van de dag.

Stuc- en isolatieservice van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor kwaliteit en deskundigheid

Niet alleen betreft het stucen van een muur, maar ook om isolatieklussen uit te voeren, wat expertise vereist. Onze bekwame stukadoors zijn klaar om u te ondersteunen bij dit proces. Bij ons staat vakwerk en garantie voorop.

Een subsidie krijgen vereist deskundigheid. Neem gerust contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 038 206 4019 voor professioneel advies, het beantwoorden van vragen of het plannen van een afspraak. Laat ons u verder helpen als dat nodig is.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 038 206 4019 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.