Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Hilversum, hoofdvestiging Zwartsluis

Spachtelputz Hilversum

De stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf hebben kennis van een breed scala aan stucwerkzaamheden. Onze diensten omvatten ook het aanbrengen van spachtelputz op muren en plafonds. Lees meer over spachtelputz, de toepassingen en de kosten hieronder.

Wilt u verder geïnformeerd worden? Bel gerust onze stukadoors via 038 206 4019. Wij geven u met plezier meer info!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een soort stucwerk dat een mix van marmerkorrels bevat. Het is een Sierpleister dat wordt gebruikt op muren, wanden en plafonds. Het levert een ideale decoratieve afwerking. Deze stucwerksoort heeft een ruwe textuur en een gelijkmatige korrelstructuur. Spachtelputz is sterk en eenvoudig in onderhoud. Het wordt veel toegepast in woningen en kantoren.

Er is een variëteit aan korreldiktes mogelijk. De marmerkorrels in spachtelputz zijn er in diverse diktes en bepalen de uitstraling van het interieur. Dikwijls wordt spachtelputz met een dikte van 1 tot 4 millimeter aangebracht.

Grove muur met witte spachtelputz
E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in regio Hilversum helpt u bij het aanbrengen van diverse soorten spachtelputz.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Spachtelputz biedt een breed scala aan voordelen voor uw interieur. Het is geen verrassing dat spachtelputz één van de meest gewilde stucafwerkingen is. Wat zijn de voordelen? Een opsomming:

 1. Dit materiaal is opvolgend duurzaam en stootvast.
 2. Spachtelputz kan in een scala van kleuren worden aangebracht, wat u veel opties biedt.
 3. Dit product kan gebruikt worden op zowel binnenmuren als buitenmuren.
 4. Wanneer kleur wordt toegevoegd aan de spachtelputz, kan het meteen op de muur worden aangebracht. Omdat het al gekleurd is, hoeft het niet overgeschilderd te worden.
 5. Met spachtelputz heeft u weinig onderhoud en het kan eenvoudig met water worden schoongemaakt.
 6. Door de eenvoudige waterreiniging is het ideaal voor druk bezochte huishoudens en commerciële ruimtes.

Hoeveel kost spachtelputz?

In de meeste stucwerkprojecten is het zo: hoe groter het oppervlak, hoe lager de kosten per vierkante meter. Het in één keer laten stucen van uw hele huis met spachtelputz kan u wellicht goedkoper uit laten komen. Stucwerk aanbrengen is een uitgebreide klus; de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf nemen deze taak graag van u over.

De uiteindelijke prijs voor spachtelputz wordt bepaald door het oppervlak, waar het in uw huis wordt geplaatst, en of u kleuren wil toevoegen. Bent u benieuwd naar de kosten voor uw woning? Bel dan gerust naar 038 206 4019. De vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf zijn bereid een grondige inspectie te doen, zodat alles helder is voor u.

Kleurenvariatie van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het al eerder genoemde voordeel van spachtelputz is dat het een zeer veelzijdig en breed inzetbaar materiaal is. Heeft u liever een fraaie kleur op uw muren? U hoeft zich geen zorgen te maken, door een pigment toe te voegen kunt u eindeloos variëren met kleuren.

Een pigment toevoegen aan spachtelputz zorgt ervoor dat de kleur behouden blijft. Bij schade valt het niet gelijk op dat er een stukje ontbreekt. Onderliggend pleister behoudt dezelfde kleur.

Spachtelputz verwijderen

Soms moet u spachtelputz verwijderen, bijvoorbeeld vanwege schade. Het kan voorkomen dat leidingen of stroomkabels vervangen moeten worden en de muur daarna weer dicht moet. Of misschien past de huidige stijl simpelweg niet meer bij uw interieur.

Wat uw drijfveer ook is, het is belangrijk om te weten dat spachtelputz verwijderd kan worden. Wanneer de spachtelputz nog goed vast zit aan de muur, wordt het geadviseerd om hier overheen te stucen. Het weghalen van spachtelputz is een intensieve en tijdrovende taak. De vaakst voorkomende methoden om spachtelputz te verwijderen zijn:

 • Door middel van afsteken
  Door gebruik te maken van een afsteekmes kunt u de spachtelputz van de muur verwijderen. Omdat spachtelputz zeer hard en stevig is, zal het verwijderen ervan waarschijnlijk schade aan uw muur of het plafond veroorzaken. Het is waarschijnlijk dat het verwijderen schade aan de muur of het plafond veroorzaakt.
 • Schuren met elektrisch gereedschap
  Een schuurmachine is een efficiënte manier om spachtelputz te verwijderen. Het gebruik van deze methode resulteert in veel stof. Draag om veilig te werken altijd een veiligheidsbril en mondmasker.
 • Stoomtechniek.
  Een manier om spachtelputz te verwijderen is door gebruik te maken van stoom. Een afstoomapparaat helpt het stucwerk zacht te maken, waardoor het afsteken van de muur minder moeite kost. Let erop dat u rekening houdt met de ondergrond van de muur.
 • Houd er rekening mee dat niet elke ondergrond geschikt is voor deze aanpak. Gipswanden kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken door stoom, met behoorlijke gevolgen.
 • Stucen
  Wilt u uw muren weer strak en mooi? Stucen is de meest efficiënte manier. Deze optie veroorzaakt weinig werk en troep, en in tegenstelling tot de eerder genoemde methoden, verdwijnt het risico op beschadigingen aan de muur.

Wilt u een verzorgd eindresultaat met beperkte kans op beschadigingen? Kies voor het opnieuw laten stucen van de muur. De vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf helpen u graag met hun ervaring.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Is spachtelputz gedateerd?

Ook al was spachtelputz vooral populair in de jaren '80, zien we het nog steeds veel gebruikt worden. Het gaat hierbij niet om tijd, maar om individuele voorkeur.

Welke aspecten verschillen tussen sierpleister en spachtelputz?

Beiden vertonen maar weinig verschillen. Spachtelputz valt onder de brede term sierpleister.

Wat is de gebruiksduur van spachtelputz?

Spachtelputz heeft als belangrijkste eigenschap dat het erg lang mee gaat. Vanwege zijn stootvaste karakter, blijft spachtelputz jarenlang in goede staat.

Is spachtelputz geschikt voor schilderen?

Door kleur toe te voegen aan spachtelputz, wordt het meteen in de gewenste tint aangebracht. Mocht u in de toekomst een nieuwe uitstraling willen, dan is het fijn dat u gewoon over de spachtelputz kunt schilderen.


Gerelateerde pagina's

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Hilversum
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 038 206 4019

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.