Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Hilversum, hoofdvestiging Zwartsluis

Woonkamer stucen Hilversum

Zoekt u een stukadoor die uw muren in Hilversum perfect kan stucen? Dan biedt E.S. Schilders & Afbouwbedrijf de oplossing. Bij ons kunt u rekenen op stucwerk van hoge kwaliteit zonder verborgen kosten.

Heeft u problemen met bobbels of gaten in de muur? Zijn uw muren voorzien van scheuren of gaten? Ervaart u hinder van vochtige of beschimmelde muren?

Met ons vakkundig stucwerk zorgen onze professionals voor een complete metamorfose van uw woonkamer. Deze pagina biedt informatie over de verschillende mogelijkheden voor woonkamer stucen in Hilversum, onze werkwijze en de bijbehorende kosten. Neem telefonisch contact met ons op via 038 206 4019 voor advies, of vraag een gratis kostenoverzicht aan.

Gestucte woonkamer met trap en haardvuur.
Laat de woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf en sta versteld van het nette resultaat.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Verschillende soorten stucwerk zijn mogelijk als u uw woonkamer wilt laten stucen. Neem vooral een kijkje op onze website om te ontdekken welke soort het beste bij uw stijl en wensen past. We sommen kort de vier populairste soorten stucwerk voor u op:

 1. Spacken:
  Spacken betekent het aanbrengen van een nieuwe stuclaag door middel van een spuitmachine. Hiermee kunnen grote oppervlakten snel worden aangepakt. Gebruikelijk wordt dit in twee lagen op het aangewezen oppervlakte aangebracht.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz is een geïmpregneerde vorm van stucwerk met marmerkorrels als element. Spachtelputz heeft daardoor een grove afwerking. Het levert een egale korrelstructuur op en is makkelijk te onderhouden.
 3. Behangklaar stucen:
  Behangklaar stucen betekent dat de muur zo wordt voorbereid dat u meteen kunt beginnen met behangen. De muur is nog niet overal helemaal glad. Bij sausklare muren is dit wel het geval.
 4. Sausklaar stucen:
  Sausklaar maken is nodig om uw muren meteen te kunnen verven. U kunt direct verf aanbrengen op de muur nadat de stukadoor een dunne laag heeft aangebracht en het stucwerk is opgedroogd. Zodra het stucwerk droog is, kan de verf meteen worden aangebracht.

Werkwijze woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het stucen van de woonkamer vereist vaak veel tijd. U vraagt zich vast af wat u kunt verwachten. Onze medewerkers bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf werken precies volgens plan en houden zich aan de recente hygiëne- en veiligheidsregels.

In de eerste fase van de procedure komt de stukadoor langs om te kijken naar de opties en om een kostenschatting te maken. Eerst meten we de ruimte nauwkeurig op en controleren we hoe het plafond en de muren eraan toe zijn. Desnoods worden losse stukken weggehaald en gaten gedicht met gips.

De vloer en omliggende obstakels zoals stopcontacten worden afgedekt om de ruimte te beschermen. De muur dient daarnaast goed gereinigd te worden om te voorkomen dat er onregelmatigheden in het stucwerk komen. De hoeken van de muur worden voorzien van stucbeschermers voor een strakke afwerking.

Nu de ruimte gereed is om gestuct te worden zal de stukadoor een grondlaag aanbrengen, ook wel de primer genoemd. Dankzij de primer blijft het stucwerk beter zitten op de muur of het plafond in de woonkamer. Wanneer de primer uitgehard is, kan het stucmiddel worden aangemaakt.

Water met gips wordt met een mortelmixer gemengd tot een consistent mengsel. Het opzetten van het stucwerk vraagt om veel tijd en inspanning. Het op de muur aanbrengen van het stucwerk gebeurt met een troffel en raapbord.

De muur wordt gelijkmatig gestuct door de stukadoor. Met de reilat worden de grootste oneffenheden verwijderd en zorgt de stukadoor voor een vlakke wand. Bij de uiteindelijke afwerking wordt de muur afgespackt en met een spons bewerkt.

Wilt u meer inzicht in hoe wij te werk gaan? Bent u geïnteresseerd in tips over het stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Schroom niet om onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf te bellen via 038 206 4019 voor meer informatie of advies.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Besef dat de stuclaag een bepaalde tijd nodig heeft om te drogen. Het drogen van 1 millimeter stucwerk duurt ongeveer een dag bij een kamer met een temperatuur van 10 tot 20°C. Een stuclaag van 3 millimeter droogt in circa 3 dagen; het ventileren van de woonkamer kan dit sneller laten verlopen.

Wat kost een woonkamer stucen in Hilversum?

Bij het stucen van uw woonkamer zijn er verschillende criteria die de uiteindelijke prijs bepalen. Krijg een duidelijk overzicht van de kosten met advies van onze stukadoors. Hieronder vindt u een lijst met factoren die invloed hebben op de kosten:

 • Materialen
  Verschillende materialen worden door een stukadoor gebruikt om zijn werk te realiseren. Denk aan de materialen die de stukadoor gebruikt, zoals een pleisterspaan om de muren glad te maken. De materialen die we op de muur en/of het plafond aanbrengen, vallen eveneens in deze categorie.
 • Verschillende stucafwerkingen
  Zoals eerder vermeld, beïnvloedt het type stucwerk de kosten. Over het algemeen blijkt spacken de meest kosteneffectieve manier van stucen te zijn. De uitvoering met spachtelputz is doorgaans kostbaarder.

 • Arbeidskosten
  Met arbeidskosten bedoelt men de kosten die in rekening worden gebracht door de stukadoor voor zijn werkzaamheden. Omdat de stukadoor en zijn werknemers uitgaven hebben, moeten deze gedekt worden. Het uurtarief kan schommelen door nationaal beleid.
 • Moeilijkheidsgraad
  Het aanbrengen van stucwerk op een plafond is voor de stukadoor een intensievere klus dan op een muur. Omdat het stucen boven zijn hoofd plaatsvindt, Als er een groot oppervlakte aan plafond gestuct moet worden, neemt de moeilijkheidsgraad toe, wat leidt tot hogere kosten.
 • Aantal vierkante meters
  Meer stucwerk betekent vanzelfsprekend hogere totale kosten. Hoe meer vierkante meters u laat stucen, hoe lager de kosten per m2 zullen zijn. Hoe meer m2 stucwerk, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter zal uitvallen.
 • Regio
  De prijs voor stucwerk kan variëren afhankelijk van waar u het laat uitvoeren. In grote steden moet u doorgaans meer betalen voor een stukadoor dan in rustigere steden in de omgeving. Omdat er in grote steden vaak minder stukadoors beschikbaar zijn en de vraag hoog is.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Een grote, rechte kamer is eenvoudiger voor een stukadoor dan een kamer vol hoekjes. Een kamer met veel hoekjes en smalle ruimtes kan een effect hebben op de uiteindelijke prijs. De stukadoor heeft meer tijd nodig om de kleine hoekjes te stucen.
 • Staat van het plafond
  Als uw plafond en muren niet in goede staat zijn, heeft dat invloed op de prijs. Mocht de conditie te wensen over laten, dan zal de stukadoor er eerst aan werken. Deze kosten die de stukadoor maakt, worden weerspiegeld in de eindprijs.

Bent u nieuwsgierig naar een prijsindicatie voor uw situatie? Heeft u vragen over de kosten? Bel onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 038 206 4019 voor meer info. Ontvang advies op maat over de vele mogelijkheden.

Uw woonkamer in Hilversum laten stuken door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het stucen van uw woonkamer zorgt voor grote meerwaarde voor de toekomst. Bent u op zoek naar een vakman die met u de opties kan bespreken? Dan is E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in regio Hilversum de perfecte keuze voor u!

Onze professionals staan garant voor hoogwaardige resultaten zonder kwaliteitsverlies. Uw vragen en wensen kunt u telefonisch bespreken via 038 206 4019 of vraag een gratis offerte aan. Op die manier bent u altijd goed geïnformeerd!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Hilversum

Is stucen eenvoudig zelf te doen?

Met de juiste materialen, kennis en voorbereidingen kunt u zelf muren stucen. Het arbeidsintensieve werk wordt vaak zwaar onderschat. Kies voor een ervaren stukadoor voor het beste resultaat.

Hoeveel tijd kost het om een woonkamer te stucen?

De duur van het stucen van een woonkamer hangt af van de grootte, maar dit duurt doorgaans tussen de 1 en 3 dagen. Elke millimeter aangebracht stucwerk vergt ongeveer een dag om volledig te drogen. U moet rekenen op 3 dagen droogtijd voor een 3 millimeter dikke stuclaag.

Waarom bedragen de kosten voor stucen zoveel?

Voor het stucen van een woonkamer is veel tijd nodig en de stukadoor gebruikt meerdere materialen. Het vak van de stukadoor is intensief en tijdrovend, maar het levert stucwerk op dat jarenlang meegaat. De kosten hieraan besteed waarborgen schitterend stucwerk dat langdurig mooi blijft.

Hoeveel vraagt de stukadoor?

De prijzen van een stukadoor kunnen sterk verschillen, afhankelijk van de regio en de aard van het werk. Voor een nauwkeurige prijsindicatie is het van belang om u te laten informeren door een gespecialiseerde vakman. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van de kosten die bij het realiseren van uw droominterieur komen kijken.


E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Hilversum
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 038 206 4019

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.