Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Plafond stucen Hilversum Wij staan in Hilversum voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Hilversum, hoofdvestiging Zwartsluis

Plafond stucen Hilversum

Het laten stucen van een plafond is een belangrijk aspect van zowel nieuwbouw als renovatie. Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf bieden eersteklas stucwerk voor alle nieuwbouw- en renovatieprojecten in de regio Hilversum. Wij verzorgen strak gestucte plafonds, geheel op uw wensen afgestemd.

Bij ons is service een prioriteit en we bespreken graag met u wat de mogelijkheden zijn. Wilt u alles te weten komen over de voordelen van een plafond stucen en de mogelijke keuzes? Lees vooral verder en laat u verbazen over onze opties over plafond stucen in Hilversum en omstreken!

Interesse in een gesprek voor advies op maat? Voor al uw vragen kunt u onze vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf bellen op 038 206 4019. Overweegt u een vrijblijvende offerte aan te vragen? Dat is uiteraard ook mogelijk.

Een prachtig gestucte ruimte.
Onze stukadoors in Hilversum zijn gespecialiseerd in plafonds stucen.

Plafond stucen kosten

Uw interieur wordt flink opgeknapt als u het plafond laat stucen. Het geeft uw woning een strakke en eigentijdse uitstraling en verbetert de duurzaamheid. Het is duidelijk dat u wilt weten hoeveel het kost om een plafond te stucen per m2.

Er zijn diverse invloeden die de kosten voor het stucen van een plafond bepalen. Voor een nauwkeurige prijsindicatie kunt u terecht bij onze specialisten van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Bel 038 206 4019 voor een persoonlijk en passend advies.

De uitgave voor plafond stucen wordt door meerdere aspecten beïnvloed. De prijs wordt door meer dan alleen de grootte van het plafond beïnvloed. In de onderstaande opsomming ziet u welke factoren een rol spelen bij de prijs van plafond stucen.

 1. Type stucwerk
  Zoals reeds vermeld, hebt u keuze uit verschillende soorten stucwerk voor op het plafond. Elke soort heeft eigen voordelen en een bijbehorende kosten. Spackspuiten is vaak de goedkoopste mogelijkheid. Sierpleister is doorgaans duurder per m2.
 2. Oppervlakte en omvang
  De prijs voor het stucen van het plafond wordt mede bepaald door de totale oppervlakte. Voor plafonds met een groter oppervlak geldt vaak een lagere prijs per m2. Voor projecten van kleinere omvang zijn de kosten per m2 vaak hoger, dit komt door de grotere voorbereidingskosten.
 3. Belang van ondergrondtoestand
  Het plafond moet goed voorbereid worden, afhankelijk van de huidige staat. Wanneer het plafond schoon en egaal is, bespaart u kosten; de stukadoor kan direct van start gaan. Beschadigingen in het plafond zullen eerst gerepareerd moeten worden, wat extra uitgaven met zich meebrengt.
 4. Locatie en bereikbaarheid
  De kosten kunnen hoger worden vanwege de locatie van uw woning en hoe bereikbaar het plafond is. Meer tijd en inspanning zijn nodig om moeilijk toegankelijke locaties te bereiken. Hoge plafonds of plafonds die moeilijk te bereiken zijn, brengen hogere arbeidskosten met zich mee.
 5. Materialen
  Voor het uitvoeren van de klus zal de stukadoor diverse materialen gebruiken om hoogwaardig stucwerk aan te leveren. Wanneer het plafond hoger blijkt te zijn dan verwacht, zijn er extra steigers en materialen nodig. Als gevolg hiervan zullen de kosten voor het materiaal stijgen..

De genoemde punten zijn van grote invloed op de uiteindelijke kosten voor het stucen van een plafond. Neem al deze factoren in overweging bij het realiseren van uw droomproject. Laat u op tijd informeren door onze specialisten van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf.

Voordelen van plafond stucen

Een vlak en egaal plafond maakt een kamer helemaal compleet. Met stucwerk kunnen naden, beschadigingen en oneffenheden verborgen worden, wat zorgt voor een nette afwerking. Een plafond dat professioneel is gestuct, brengt niet alleen visueel genot, maar ook extra voordelen:

 • Duurzaamheid: Het stucwerk zorgt ervoor dat slijtage en beschadigingen geen kans krijgen. Dit zorgt ervoor dat u veel jaren plezier beleeft aan uw woning. Bovendien zorgt het voor extra bescherming tegen vocht, wat essentieel is in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken.
 • Verbeterde isolatie: Plafondstucwerk draagt bij aan een verbeterde isolatie, wat helpt om energie te besparen in uw woning. Stucwerk aanbrengen zorgt ervoor dat de akoestiek in uw huis verbetert. Het aanbrengen van stucwerk verbetert de akoestiek binnen uw huis en vermindert geluidsoverlast.
 • Gemakkelijk te onderhouden: Een gestuct plafond betekent significant minder onderhoud. Vuil en stof zijn met gemak te verwijderen. Beschadigingen van kleine omvang kunnen snel worden hersteld.

Proces van plafond stucen

Het proces om een plafond te stucen is intensief en vereist een hoge mate van vakmanschap. De vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf hebben tientallen jaren aan ervaring en vakkennis opgebouwd. Dit is ons stappenplan voor het stucen van uw plafond:

 • Voorbereiding: de eerste stap van de voorbereiding is het afdekken van vloeren en meubels. We verwijderen vuil, stof en losse delen van het plafond. Om een glad oppervlak te creëren, worden beschadigingen eerst verholpen.
 • Vervolgens brengen we een essentiële grondlaag aan. Een primer, oftewel grondlaag, wordt aangebracht om een goede hechting van het stucwerk te garanderen. Met een grondlaag blijft het stucwerk goed hechten en voorkomt schilferen.
 • Wanneer alle voorbereidingen compleet zijn, kan het stucwerk worden toegepast. Met behulp van een spaan brengt u het stucwerk in dunne laagjes aan, waarna het moet drogen. De frequentie van dit proces hangt af van de temperatuur en het type stucwerk dat gebruikt wordt.
 • Afwerking: Nadat de laatste laag is geplaatst, maken we het plafond helemaal af. Schuren en polijsten zijn de methoden die hiervoor gebruikt worden. Op basis van uw voorkeur kan er nog een decoratieve afwerking worden toegevoegd.

Soorten stucwerk voor het plafond

Wanneer het gaat om het stucen van uw plafond, zijn er diverse soorten stucwerk beschikbaar. Elk soort stucwerk beschikt over zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen. Dit zijn de vaakst gekozen opties:

 • Pleisterwerk: levert een vlak en strak oppervlak op. Hierdoor krijgt uw interieur een moderne finish. Daarnaast is het makkelijk schoon te houden en ideaal voor het aanbrengen van verf of behang.
 • Spacken: zorgt voor een goedkope afwerking van uw plafond. Spackspuiten gebeurt met behulp van een machine zodat grote oppervlaktes snel behandeld worden. Het laat een textuur met korrelige afwerking achter en is in vele kleuren te verkrijgen.
 • Sierpleister: ideaal om zowel muren als plafonds af te werken. Onder deze verzamelnaam vallen alle soorten pleisterwerk met textuur. Een populaire soort is spachtelputz.

Plafond stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het plafond laten stucen vraagt om specialistische kennis en ervaring. U kunt bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf de nodige hulp vinden. Wij hebben de nodige vaardigheden om uitstekend stucwerk te realiseren.

Voor het stucwerk zorgen wij voor het gebruik van de beste materialen. Wij houden ons altijd op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Met onze aanpak gaat uw plafond zonder problemen jarenlang mee.

Wij adviseren u graag bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf wanneer u vragen heeft. Neem gerust contact met ons op voor meer details of vul ons vrijblijvende offerteformulier in. Direct een stukadoor spreken? Bel 038 206 4019, wij helpen u graag telefonisch verder.

Veel gestelde vragen over plafond stucen

Kun je op elk plafond stucwerk toepassen?

Plafonds van gipsplaten, fermacell en beton kunnen gemakkelijk gestuct worden. Het direct aanbrengen van stucwerk op hout is niet haalbaar. Vooraf dienen gipsplaten aangebracht te worden.

Hoe kan ik zelf een plafond stucen?

Zelf een plafond stucen kan, maar het vraagt om flinke technische vaardigheden en ervaring om een professioneel resultaat te krijgen. Voor een mooie afwerking raden wij aan om een professionele stukadoor in te schakelen. Dit garandeert een perfect en glad eindresultaat.

Hoe lang neemt het stucen van een plafond in beslag?

De tijd is afhankelijk van het projectformaat en het aan te brengen stucwerk. In de meeste gevallen duurt het proces, inclusief droogtijd, ongeveer 1 á 2 weken. Na het drogen is de ruimte klaar voor gebruik.

Wat is de prijs per m2 voor het stucen van een plafond?

Dit hangt af van meerdere aspecten, zoals de grootte van het project. Ook materialen en extra toevoegingen moeten in overweging worden genomen. Zorg ervoor dat u een vakman raadpleegt voor een duidelijk kostenadvies.

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Hilversum
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 038 206 4019

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.